Clubman Hofs wordt assistent-trainer bij Vitesse 1

23 juni 2017, 11:15   Bijgewerkt: 23 juni 2017, 13:05

Een mooie stap voor Nicky Hofs. De voormalig aanvallende middenvelder maakt als trainer de overstap naar het eerste elftal van Vitesse, waar hij assistent van hoofdcoach Henk Fraser wordt. De 34-jarige Arnhemmer moet een verbindende rol vervullen tussen de hoofdmacht, de beloften en de onder 19-ploeg.

Hofs was vorig seizoen trainer van het hoogste elftal van de Vitesse-jeugdopleiding en was daarvoor actief als assistent-coach bij Vitesse O19. Nu is de oud-middenvelder dus doorgegroeid naar het eerste team. "Nicky maakt een goede ontwikkeling door als trainer binnen de voetbalacademie", zegt technisch directeur Mo Allech in een persbericht over de stap van Hofs.

"Door zijn ervaring als voetballer en leergierigheid als trainer heeft hij stappen gemaakt", vervolgt Allach. "We willen de samenwerking tussen het eerste, Jong Vitesse en O19 optimaliseren. Edward Sturing fungeerde natuurlijk al in die rol en met Nicky erbij zien wij op meerdere vlakken een verdere optimalisering hierin."

Hofs: "Iedereen weet dat Vitesse mijn club is. De afgelopen jaren heb ik stappen gemaakt in het trainersvak. De afgelopen tijd sloot ik al regelmatig aan bij het eerste elftal en dat beviel van beide kanten uitstekend. Ik heb er heel veel zin in om onderdeel uit te maken van de technische staf van het eerste elftal", aldus Hofs, die als speler de jeugdopleiding van Vitesse doorliep en in 2001 debuteerde in de Arnhemse hoofdmacht. Tussen omzwervingen bij Feyenoord, AEL Limassol en Willem II door kwam hij meermaals terug bij Vitesse, waar hij dus na zijn spelersloopbaan ook als trainer aan de slag ging.

Hofs speelde in zijn actieve spelerscarrière één interland voor het Nederlands elftal: op 1 maart deed hij mee in de met 1-0 gewonnen oefeninterland tegen Ecuador.

Ben van Dael is overigens benoemd tot de nieuwe coach van Vitesse O19, zo laat de Arnhemse club weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen