Southampton kiest voor Pellegrino als nieuwe manager

23 juni 2017, 18:13

Mauricio Pellegrino is de nieuwe manager van Southampton. Dat maakte de club vrijdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De 45-jarige Argentijn komt over van Deportivo Alaves en is de opvolger van de onlangs ontslagen Claude Puel. 

Pellegrino tekent bij Southampton een contract voor drie jaar. De Argentijnse coach zegt blij te zijn met de nieuwe uitdaging in Engeland. "Ik denk dat mijn filosofie en de structuur van de club goed bij elkaar passen. We moeten zowel binnen als buiten het veld een hecht team zijn. Ik wil een team neerzetten waar de supporters trots op kunnen zijn. Ik kijk er enorm naar uit om de spelers te ontmoeten en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen te beginnen", zegt hij op de website van Southampton.

Met Deportivo Alaves presteerde Pellegrino afgelopen seizoen goed. In de Primera División werd de ploeg negende en daarnaast werd de finale van de Copa del Rey gehaald, waarin FC Barcelona met 3-1 te sterk was. Pellegrino was eerder werkzaam als trainer van Valencia, Independiente en Estudiantes. Ook was hij assistent bij Liverpool en Internazionale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen