Löw trots: "Spanning was te voelen in jonge spelersgroep"

25 juni 2017, 21:39

Joachim Löw zag Duitsland zich op de Confederations Cup als groepswinnaar voor de halve finales plaatsen. De bondscoach geeft tijdens het toernooi veel jonge talenten de kans en ziet die keuze vooralsnog uitbetaald worden. Hij was na afloop van de 3-1 overwinning op Kameroen dan ook trots.

Voor Duitsland was het duel tegen Kameroen zeer belangrijk en dat was ook te merken, zei Löw op de persconferentie na afloop. "De spanning was te voelen in deze jonge spelersgroep. Het was alles of niets, halve finale of uitschakeling. We hebben met dit team iets geweldigs gepresteerd en ik heb dan ook zeer veel respect voor deze spelers." De bondscoach liet verder weten dat Marc-Andre Ter Stegen ook de rest van het toernooi eerste doelman blijft. Bernd Leno had tijdens de eerste wedstrijd van het toernooi een basisplaats, maar ging toen tweemaal de fout in. Tegen Chili en Kameroen stond Ter Stegen onder de lat.

Löw was ook zeer te spreken over de invalbeurt van Amin Younes. "Hij had een paar geweldige acties in huis. Voor mij is het belangrijk dat iedereen wedstrijdritme blijft houden." In de halve finale treft Duitsland Mexico en dat wordt niet makkelijk denkt de trainer. "Het is een vervelende ploeg om tegen te spelen. We zullen er veel energie in moeten steken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen