Van Basten richt zich tot KNVB: "Organisatie goed geregeld"

26 juni 2017, 18:36

Marco van Basten pleit voor rust binnen de KNVB. De oud-bondscoach ziet overeenkomsten met zijn periode als voetballer. Het Nederlands elftal moet alle zeilen bijzetten om niet voor de tweede keer op rij een eindtoernooi te missen.

"In deze situatie heb je rust nodig", zegt Van Basten tegen de NOS. "Toen ik opgroeide als voetballer hebben wij ook in 1982, in 1984 en 1986 de EK's en WK's gemist. Op die momenten heeft het Nederlandse voetbal niet thuis gegeven."

Volgens Van Basten zitten 'we' nu ook in zo'n fase. "Dan kun je wel van alles overhoop gaan gooien. Maar de organisatie in het Nederlandse voetbal is goed geregeld. De opleiding is goed, er komen nog steeds allerlei talenten links en rechts door. Je bent alleen geen Duitsland met 85 miljoen mensen, waardoor je veel meer keuze hebt."

De KNVB heeft al tijden te maken met flinke kritiek. "Ik vind dat er heel veel over de KNVB wordt gezegd en vooral negatief. De bond heeft zo'n rol als de FIFA: makkelijk om tegenaan te trappen. Maar in mijn beleving is er geen land beter georganiseerd qua jeugdvoetbal en competitievoetbal dan Nederland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen