BILD komt met onthullingen over toewijzingen WK 2018 en 2022

27 juni 2017, 06:45

BILD zegt de hand te hebben gelegd op het geheime onderzoeksrapport van Michael Garcia naar mogelijke omkoping bij de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022. Namens de FIFA voerde de Amerikaanse jurist een onderzoek uit, maar bleef het rapport tot dusver achter slot en grendel. Een exemplaar daarvan zou volgens de Duitse krant in hun handen zijn gekomen.

Het rapport telt 430 pagina's. BILD zegt de komende tijd met verschillende onthullingen te komen. Zo staat er volgens het Duitse persbureau dpa onder andere in dat een tienjarige dochter van een hoge FIFA-functionaris twee miljoen dollar op haar rekening kreeg gestort. Ook zouden drie stemgerechtigde leden van de FIFA in een vliegtuig naar een feestje in Rio de Janeiro zijn gevlogen, dit op kosten van de Qatarese voetbalbond.

Ook wordt er gerept over een e-mail van een FIFA-lid aan bobo's uit Qatar. Hij zou het land gefeliciteerd hebben met het binnenhalen van het WK 2022, én hij bedankte de bobo's voor de overgemaakte 700.000 euro. Garcia leverde zijn bevindingen in 2014 in bij de FIFA, maar het uitvoerend comité wilde de resultaten om juridische redenen niet bekendmaken. De FIFA bracht alleen een samenvatting naar buiten. De wereldvoetbalbond zag verder geen aanleiding de toewijzing van de eindtoernooien over te doen, waarop Garcia opstapte. Sepp Blatter leidde het uitvoerend comité.

De FIFA besloot na de grote druk later wél groen licht te geven voor publicatie, maar niet voor dat het onderzoek naar een aantal verdachte personen ten einde zou zijn. Tot op het heden is dat niet gebeurd. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen