FIFA maakt veelbesproken Garcia-rapport openbaar

27 juni 2017, 17:29

De FIFA heeft het uitgelekte rapport van Manuel Garcia dinsdagmiddag zelf naar buiten gebracht. Dit volgt een dag na de aankondiging van BILD, dat onthulde een exemplaar in handen te hebben. Tot dusver was het rapport over vermeende corruptie bij de WK-toewijzingen van de toernooien in 2018 en 2022 geheim.

In een statement op de website van de FIFA valt te lezen dat de ethische commissie open kaart wil spelen met hun nieuwe bestuurders. De veel bekritiseerde wereldvoetbalbond beweert dat publicatie van het zogenaamde 'Garcia-rapport' al op de planning stond.

Toen maandag bleek dat de resultaten van het onderzoek gelekt waren naar de Duitse krant, wilden de bestuurders de bevindingen zo snel mogelijk openbaar maken. Het uitgebreide rapport kan via de officiële kanalen van de FIFA gedownload worden.

Onder andere de gezamenlijke WK-bid van Nederland en België is onderzocht door Garcia. De Amerikaanse jurist. Hij trof geen problemen aan. "België en Nederland werkten volledig mee", staat in het rapport.

Lees ook: BILD komt met onthullingen over toewijzingen WK 2018 en 2022

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen