Weergaloze Saúl dirigeert Spanje naar de EK-finale

27 juni 2017, 22:53   Bijgewerkt: 27 juni 2017, 23:00

Jong Duitsland tegen Jong Spanje, dat wordt de finale op het EK Onder-21 jaar in Polen. Nadat de Duitsers zich eerder al ten koste van Engeland kwalificeerden voor de eindstrijd, heeft ook Spanje Onder-21 jaar een ticket in de wacht gesleept. Dat heeft het land met name te danken aan Saúl Ñíguez, aangezien hij in de halve finale tegen Italië de drie Spaanse goals voor zijn rekening nam: 3-1.

Spanje geldt als één van de topfavorieten voor EK-winst en maakte de verwachtingen dinsdagavond waar tegen Italië. In de eerste helft was het team al de betere ploeg, maar pas na de doelwissel zette het land het overwicht om in goals. In de 53ste minuut brak Saúl Ñíguez de ban, door met links de bal keurig in de hoek te plaatsen. Toen Roberto Gagliardini vervolgens vijf minuten later met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd, leek de zege al zo goed als binnen voor Spanje.

De ploeg leek zich ook al rijk te rekenen en sneed zich daardoor lelijk in de vingers. Vier minuten na de rode kaart kwam Italië namelijk langszij, door een lage knal van sterspeler Federico Bernardeschi. Niet lang daarna boog Spanje het duel echter weer om, wederom door een impuls van Saúl. Het talent van Atlético Madrid schoot raak met een geweldige pegel en completeerde zijn hattrick vervolgens in de 74ste minuut, door bij de eerste paal laag en hard een einde te maken aan de aspiraties van Italië: 3-1. De 22-jarige middenvelder staat nu op vijf treffers tijdens dit EK.

Vrijdag staat de eindstrijd tussen Spanje en Duitsland op het menu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen