Qatar blij met rapport: "Onze integriteit is bevestigd"

28 juni 2017, 09:11

Het door de FIFA gepubliceerde rapport van onderzoeker Michael Garcia is met een glimlach begroet door Qatar. De Golfstaat vindt dat zijn integriteit, die de afgelopen jaren vaak in twijfel werd getrokken, bevestigd is door het document.

De Qatari hebben lang gewacht op de openbaarmaking van het onderzoeksrapport en zijn blij dat het papierwerk eindelijk naar buiten is gebracht. Het land werd lange tijd beticht van het feit dat de toewijzing van het WK 2022 op dubieuze wijze verkregen was, maar dat komt niet echt naar voren in het rapport. Er wordt namelijk niet gesuggereerd dat Qatar of Rusland het recht om het WK te organiseren zou moeten verliezen. Wel wordt er gerept over diverse pogingen om stemgerechtigde officials te manipuleren.

Het 430 pagina's tellende onderzoeksrapport van Garcia werd in november 2014 uitgebracht, maar werd dinsdag pas gepubliceerd nadat het boekwerk gelekt was in Bild. "Hoewel we de timing van het lekken raar vinden, vinden we het goed dat het Garcia-rapport gepubliceerd is. We geloven dat onze medewerking aan het onderzoek en de conclusies onze integriteit bevestigen", zo klinkt het vanuit Qatar.

Qatar en Rusland kregen het WK toegewezen na één stemming in Zürich in december 2010. Qatar wordt het eerste land uit het Midden-Oosten dat de mondiale eindronde mag organiseren. Garcia stelt dat Qatar de 'standaarden in de ethische FIFA-code wellicht niet heeft nageleefd', maar dat de problemen alleen maar door de medewerking van de Qatari aan het licht zijn gekomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen