Komende twee jaar toch geen instroom beloftenteams

28 juni 2017, 21:00

De amateur- en proftakken van de KNVB hebben geen akkoord weten te bereiken over de instroming van beloftenteams in de Tweede Divisie, dat meldt de voetbalbond via de officiële website. De aankomende twee seizoenen zal er daarom geen instroom mogelijk zijn.

Het plan was dat meerdere beloftenteams deel zouden gaan uitmaken van de voetbalpiramide, maar dat gaat toch niet door. Deze clubs zullen dus nog minimaal twee jaar moeten wachten voor instroom wel mogelijk is. "Dit betekent dat de KNVB-directies van amateur- en betaald voetbal samen met hun achterban terug naar de tekentafel gaan om tot een oplossing te komen. Het doel is en blijft dat er een situatie wordt gecreëerd waarmee zowel betaald- als amateurvoetbalclubs kunnen leven", schrijft de KNVB op de website.

De KNVB weet nog niet wanneer er duidelijkheid gegeven kan worden over de instroom van beloftenteams. "Als er verschil van mening of inzicht is dan proberen we samen tot een oplossing te komen die voor alle betrokken clubs werkbaar is. Dit is op dit moment nog niet gelukt met de beloftenteams, maar we blijven samen zoeken naar een goede oplossing voor iedereen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen