Chili naar finale na heldenrol Bravo in strafschoppenserie

28 juni 2017, 22:47   Bijgewerkt: 28 juni 2017, 22:58

Chili heeft de finale van de Confederations Cup bereikt na een ware slijtageslag. Na 120 minuten spelen was er nog niet gescoord in Kazan en dus moesten er strafschoppen aan te pas komen. Daarin toonde doelman Claudio Bravo zich de held. Hij stopte drie Portugese strafschoppen achter elkaar.

De halve finale tussen Portugal en Chili beloofde vooraf een interessante strijd, maar de doelpunten bleven uit. Beide ploegen bleken zeer aan elkaar gewaagd en er waren dan ook mogelijkheden over een weer. Chili kreeg de eerste grote kans, maar Rui Patricio bracht redding op de inzet van Eduardo Vargas. Even later had Bravo op zijn beurt antwoord op een schot van Cristiano Ronaldo.

Daardoor moesten er strafschoppen aan te pas komen. De eerste strafschop van Ricardo Quaresma werd gepakt door Bravo en de doelman presteerde het daarna nog twee keer. Ook op de inzet van João Mourinho en Nani bracht hij redding. Omdat Vidal, Charles Aránguiz en Alexis Sánchez wel raak schoten, was de finaleplaats een feit.

Zondag staat de finale van de Confederations Cup op het programma. Daarin treft Chili de winnaar van de wedstrijd tussen Duitsland en Mexico. Dat duel wordt donderdag afgewerkt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen