Defoe (34) tekent voor drie jaar bij AFC Bournemouth

29 juni 2017, 16:03

Jermain Defoe blijft na een uitstekend seizoen bij het gedegradeerde Sunderland behouden voor de Premier League. De 34-jarige aanvaller keert terug bij AFC Bournemouth, de club waar hij in het seizoen 2000/2001 al op huurbasis speelde. De routinier tekent voor maar liefst drie jaar bij The Cherries.

Defoe zit in de herfst van zijn carrière, maar afgelopen seizoen leek het eerder zomer te zijn bij de aanvaller. Met vijftien doelpunten was hij een lichtpunt in een verder duister jaar voor Sunderland. De voormalig aanvaller staat met 158 treffers in 468 wedstrijden op de zevende plaats op de all-time topscorerslijst van de Premier League. Tijdens zijn eerste periode bij Bournemouth kreeg Defoe het voor elkaar om in tien wedstrijden op rij trefzeker te zijn.

Defoe stond nog tot medio 2019 onder contract bij Sunderland, maar had een degradatieclausule in zijn verbintenis bij The Black Cats staan. Daardoor kon hij met een transfervrije status op zoek naar een nieuwe werkgever. Deze heeft hij met de nummer negen van het afgelopen Premier League-seizoen dus gevonden.

Leuke interactie op Twitter tussen Defoe en Bournemouth:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen