Officieel: Bournemouth verbreekt clubrecord voor Aké

30 juni 2017, 09:07

Nathan Aké maakte in de eerste helft van het afgelopen seizoen grote indruk bij AFC Bournemouth, dat hem toen van Chelsea huurde. De Nederlandse verdediger deed het zelfs zo goed, dat zijn eigenlijke werkgever hem vroegtijdig terughaalde. Daar kwam hij echter weinig meer aan spelen toe. Om deze reden zag Bournemouth haar kans schoon: het heeft de tweevoudig Oranje-international weer overgenomen van Chelsea.

Aké liet onlangs in een interview met FCUpdate.nl weten dat zijn doel is om in het nieuwe seizoen meer speelminuten te maken. Dat zal hij weer in het shirt van Bournemouth doen, aangezien The Cherries een recordbedrag naar Chelsea overgemaakt hebben om de verdediger over te nemen. Naar verluidt gaat het om 22,7 miljoen euro.

Naast Bournemouth zouden ook clubs als Leicester City en Southampton geïnteresseerd zijn geweest in de diensten van Aké, die in de vorige interlandperiode namens Nederland debuteerde tegen Marokko en vervolgens ook minuten maakte tegen Luxemburg. Aké werd in het verleden door Chelsea niet alleen aan Bournemouth, maar ook aan Watford en Reading FC uitgeleend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen