Aké terug bij Bournemouth: "De juiste plek voor mij"

30 juni 2017, 09:17

Nathan Aké mag zich officieel weer speler van AFC Bournemouth noemen. De 22-jarige verdediger, die in de eerste helft van het vorige seizoen al door The Cherries gehuurd werd van Chelsea, heeft een meerjarig contract getekend in het Vitality Stadium.

Aké maakte, met drie goals in twaalf duels, veel indruk tijdens zijn eerste halve seizoen bij Bournemouth. Zoveel dat Chelsea hem afgelopen winter vroeger dan gepland terughaalde. Nu heeft de Londense topclub de Nederlander dus wel definitief naar Bournemouth laten gaan. "Ik ben blij dat ik terug ben, omdat ik hier vorig seizoen een geweldige tijd heb gehad", zegt het voormalig jeugdproduct van Feyenoord over zijn transfer.

Voor een recordbedrag heeft Bournemouth beslag gelegd op de komst van Aké. "Het is een spannende uitdaging. Chelsea is een grote club, waar ik veel geleerd heb, maar dit is een nieuwe stap voor mij. Dit is de juiste plaats om me nóg meer te ontwikkelen. De fans hebben het beste van mij nog niet gezien. Ik leg de lat altijd hoog en weet dat ik nog aan veel dingen kan werken. Ik zal hier weer een betere speler worden", stelt Aké.

Bournemouth-manager Eddie Howe toont zich dik tevreden met de terugkeer van Aké. "We kennen hem al goed. Hij was hier zeer succesvol vorig seizoen. Voor zijn leeftijd is hij een buitengewoon goede speler, die ook nog eens een fantastische discipline heeft. Er staat een grote toekomst op hem te wachten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen