Wang verdwijnt van het podium bij ADO Den Haag

30 juni 2017, 13:19

De rol van Wang Hui bij ADO Den Haag is binnenkort uitgespeeld. De Chinese clubeigenaar stapt uit de Raad van Commissarissen van de club uit de Residentiestad. Dat heeft Ben Knüppe, de voorzitter van de RvC, kenbaar gemaakt tegenover de NOS.

"Van meet af aan was mijn standpunt dat de RvC geheel moest vernieuwen, dus inclusief Wang Hui. Die zal ook in goed overleg opstappen", maakt Knüppe duidelijk. "Aan de samenstelling van de nieuwe raad van commissarissen wordt gewerkt. Wang en ik zijn nu de enige leden in de RvC. Over wie wanneer toetreedt tot de RvC doe ik nog geen mededelingen", aldus de voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Wang stapte drie jaar terug met torenhoge ambities in bij ADO, maar de komst van de Chinees zorgde eigenlijk alleen maar voor onduidelijkheid en onrust. Het grootste issue was het feit dat de betalingsbelofte van de eigenaar van het Chinese bedrijf United Vansen zeer lang op zich liet wachten, waardoor ADO problemen kreeg met het indienen van een sluitende begroting. Wat volgde was een juridisch conflict, waarbij Wang zelfs geschorst werd als voorzitter van de RvC. Knüppe nam deze rol dus over.

Knüppe, in het verleden onderzoeker van de FC Twente-problematiek, kwam op zijn beurt in onmin te leven met de commissarissen Wim Deetman en Martin Jol, die beiden opstapten. Alsof dat nog niet genoeg was, leverde de gemeente Den Haag zijn prioriteitsaandeel in ADO in. Als Wang definitief weg is, is Knüppe dan nog het enige RvC-lid. Er wordt volgens de NOS gezegd dat Wang op termijn vervangen zal worden door Winston Zheng, die vice-president is bij Jiahua East Holdings. Dit bedrijf is grootaandeelhouder in United Vansen, het bedrijf van Wang.

"Dat Wang uit de RvC gaat, is intern al veel langer bekend", reageert ADO zelf. "Er zal in de RvC een aantal nieuwe commissarissen komen namens United Vansen. Op concrete namen gaan we niet in. Dat Wang nu weggaat uit de raad van commissarissen, betekent overigens niet dat hij de club gaat verlaten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen