Ajax hengelt Roda JC-goalie Van Leer definitief binnen

30 juni 2017, 15:21

De overstap van Benjamin van Leer naar Ajax heeft gestalte gekregen. De 25-jarige doelman heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2021 aan de Amsterdamse topclub verbindt. De sluitpost is afkomstig van Roda JC, waar hij afgelopen seizoen een heldenrol vertolkte.

Van Leer is een jeugdexponent van PSV, die na een verhuurperiode bij FC Eindhoven in het seizoen 2012/2013 in de zomer van 2014 op de loonlijst kwam te staan bij Roda JC. Daar groeide hij uit tot een zeer betrouwbare keeper. Na 85 wedstrijden onder de Kerkraadse lat maakt hij dankzij zijn uitstekende keeperswerk dus de overstap naar Ajax.

"Ik ben heel blij, trots en heel dankbaar dat ik vanaf vandaag voor deze club mag uitkomen", reageert Van Leer op de Ajax-website op zijn transfer. "Voor mij was het meteen duidelijk dat ik naar Ajax wilde. Voor deze club wíl je gewoon spelen. Ik wilde graag met Ajax spelen in plaats van tégen Ajax spelen."

Roda JC heeft bij monde van technisch directeur Harm van Veldhoven gereageerd op de transfer van Van Leer. "Natuurlijk hadden we hem het liefst nog een jaar bij Roda JC gezien, maar Benjamin krijgt hiermee de verdiende bekroning op een geweldig seizoen en de fantastische ontwikkeling die hij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Wij wensen hem dan ook veel succes met deze mooie stap in zijn carrière", stelt Van Veldhoven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen