Everton slaat opnieuw toe, maar verhuurt aanwinst meteen

30 juni 2017, 17:56

Everton heeft deze transferperiode voor de derde keer toegeslagen. Henry Onyekuru is na Davy Klaassen en Jordan Pickford de volgende aanwinst van The Toffees. De twintigjarige aanvaller uit Nigeria komt over van het Belgische Eupen en wordt direct uitgeleend aan Anderlecht. Onyekuru tekende op Goodison Park een contract tot medio 2022.

Ronald Koeman wil Onyekuru bij de Belgische topclub verder laten rijpen. Daar kan hij ervaring opdoen in onder andere de Champions League. Op zijn achttiende verruilde de Everton-aankoop een Nigeriaanse jeugdopleiding voor Eupen, waar hij indruk maakte. In zestig wedstrijden voor Eupen maakte Onyekuru dertig doelpunten. Het leverde hem deze maand ook zijn debuut voor Nigeria op.

Anderlecht is blij dat de groeibriljant komend seizoen in Brussel speelt. "Het is een heel getalenteerde speler met indrukwekkende statistieken. Hij moet zich ook niet aanpassen aan de competitie, hij kent die al door en door, en wij kennen zijn kwaliteiten", zegt Anderlecht-trainer René Weiler op de website van paars-wit.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen