Go Ahead Eagles ziet tuchtcommissie KNVB straf verlichten

5 juli 2017, 17:29

De tuchtcommissie van de KNVB heeft een straf voor Go Ahead Eagles verlicht. De aanklager betaald voetbal wilde de B-side en Vak 19 van de Adelaarshorst in de eerste thuiswedstrijd leeg houden, maar dit is omgezet naar een voorwaardelijke straf met een looptijd voor een jaar. Wel moet de club een boete van 10.000 euro betalen.

Vorig seizoen tegen PEC Zwolle (19 maart) en Heracles Almelo (8 april) staken supporters vuurwerk af, gooiden ze voorwerpen en waren er kwetsende spreekkoren te horen richting de arbiter. Tegen het schikkingsvoorstel van de aanklager ging Go Ahead Eagles in verweer, met succes.

De Eredivisie-degradant erkent de feiten, maar gaf in Zeist aan alles gedaan te hebben om dit te voorkomen, te stoppen en de daders op te sporen. Go Ahead vond de straf buitenproportioneel. Tegen de geldboete gaat de Jupiler League-club niet in verweer, valt te lezen op het clubkanaal. "Door het oog van de naald... Ik wil geen wedstrijd met een lege B-Side en een leeg Vak 19 - jullie toch ook niet?", reageert voorzitter Edwin Lugt via Twitter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen