FIFA-ranking: Oranje weer historisch laag, Duitsland aan kop

6 juli 2017, 10:40

Ondanks de zeges op Marokko (1-2), Ivoorkust (5-0) en Luxemburg (5-0) heeft Nederland een plek moeten inleveren op de wereldranglijst van de FIFA, waarvan de nieuwe editie op deze donderdag is verschenen. Oranje is terug te vinden op plaats 32. Nog nooit stonden 'we' lager genoteerd op de ranking.

Nederland is ingehaald door Democratische Republiek Congo en Oekraïne en slaagt er ondanks de drie zeges in mei en juni maar niet in om weer omhoog te klimmen op de FIFA-lijst. Dat is vervelend, aangezien een tweede plaats in de WK-kwalificatiecyclus namelijk nog het maximaal haalbare lijkt te zijn voor het Nederlands elftal. Om deze reden is de ploeg er alles aan gelegen om punten te pakken voor de ranking van de FIFA. Deze is namelijk leidend in de loting van de play-offs, waar de beste acht van de negens nummer twee in de WK-kwalificaties aan deelnemen: de vier als hoogst genoteerde landen zijn geplaatst, de vier als laagst gerangschikte landen uiteraard niet.

Duitsland is de nieuwe nummer één van de wereldranglijst, wat voor de eerste keer in twee jaar het geval is. Nummer twee Brazilië en nummer drie Argentinië zijn beiden ingehaald door Die Mannschaft, die zich tot winnaar van de Confederations Cup kroonde. Portugal, Zwitserland en Polen stegen stuk voor stuk vier plaatsen en zijn nu respectievelijk de nummers vier tot en met zes. Chili, Colombia, Frankrijk en België completeren de top-tien, maar moesten wel allen drie plaatsen inleveren. Spanje, Italië en Engeland vallen net buiten de top-tien.

Zweden, groepsgenoot van Nederland, is dankzij haar 2-1 zege op Frankrijk maar liefst zestien plaatsen gestegen en is nu de nummer achttien. Andorra is de grootste stijger (van 129 naar 57), terwijl Polen (6), IJsland (19), Peru (14), Noord-Ierland (22), Congo DR (28), Curaçao (68) en Mauritanië (81) hun hoogste notering ooit hebben.

Lees hier hoe de wereldranglijst van de FIFA precies werkt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen