PSV dankzij Bergwijn langs RKC in eerste oefenduel

8 juli 2017, 18:28

PSV heeft de eerste oefenzege binnen. Dankzij twee doelpunten van Steven Bergwijn werd het 0-2 tegen RKC Waalwijk. Daardoor leggen de Eindhovenaren beslag op de Mandemakers Cup, de prijs die aan het duel werd opgehangen.

De wedstrijd vormde voor RKC Waalwijk één van de hoogtepunten van de open dag. Phillip Cocu begon met de gebruikelijke namen in de basis. Pablo Rosario verving daarbij de geblesseerde Bart Ramselaar. De thuisploeg kreeg via Johan Voskamp de eerste kans van de wedstrijd, maar daarna lag het initiatief vooral bij PSV. De Eindhovenaren controleerden de wedstrijd goed, maar gescoord werd er pas na rust.

Na rust stonden er tien andere namen op het veld bij PSV, waaronder Bergwijn. De aanvaller opende na 54 minuten spelen de score. Hij schoot met links raak in de korte hoek. Een kwartier voor tijd bepaalde hij met zijn tweede van de middag de eindstand op 0-2.