De Wijs: "Eerste linker centrale verdediger van PSV worden"

9 juli 2017, 12:34

Jordy de Wijs wil het vertrek van Hector Moreno bij PSV graag opvullen. In de voorbereiding krijgt de 22-jarige centrale verdediger van Phillip Cocu de kans om zich te laten zien. In het oefenduel van zaterdag met RKC Waalwijk droeg hij in de tweede helft zelfs de aanvoerdersband.

Dat De Wijs captain was had ook te maken dat Cocu na rust gebruikmaakte van jonge jongens. "De trainer had het voor de wedstrijd aangegeven. Ik denk dat het ook komt omdat ik een van de oudere jongens in het elftal was. Het was een mooi momentje", zegt De Wijs tegen Omroep Brabant.

De Wijs deed afgelopen Eredivisie-seizoen op huurbasis ervaring op bij Excelsior. Zijn ambities voor het nieuwe seizoen zijn duidelijk. "Ik wil eerste linker centrale verdediger van PSV worden. Ik krijg de kans en ga ervoor. Ik denk dat het daarom ook een reële ambitie is."

Gemiste penalty

Tegen RKC miste Luuk de Jong een strafschop. Van de suggestie om de volgende penalty zelf te nemen wil Jürgen Locadia niets weten. "Ik zei tegen hem dat hij de volgende ook moet nemen. Luuk is een goede voetballer en aanvoerder. Hij gaat zijn goals maken. Ik gun het hem."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen