Luckassen op weg naar PSV, Cocu hamert op ervaring

10 juli 2017, 12:57

PSV lijkt de strijd om Derrick Luckassen gewonnen te hebben. De verdediger annex middenvelder van AZ schermde naar verluidt ook met interesse van Feyenoord, maar heeft volgens diverse media voor PSV gekozen. Een officiële aankondiging van de transfer lijkt er snel te komen.

De Telegraaf stelt dat Luckassen naar PSV verkast voor een bedrag dat kan oplopen tot 6 miljoen euro, terwijl Feyenoord ook al rond zou zijn geweest met AZ. Een gesprek met coach Phillip Cocu zou de doorslag hebben gegeven voor Luckassen, die voor vijf jaar lijkt te gaan tekenen in Eindhoven. De NOS verwacht dat de overstap de komende dagen in kannen en kruiken gestoken zal zijn en het Eindhovens Dagblad stelt ook dat PSV de aanwinst snel wil laten aansluiten bij de spelersgroep, die sinds vandaag (maandag) op trainingskamp is in Verbier. Ondertussen is Luckassen wel eerst met AZ naar het trainingskamp in Leende afgereisd.

Naast Luckassen is PSV ook bezig met de terugkeer van Marco van Ginkel, maar zowel de club als de speler wacht op de zegen van Chelsea. Omdat er met Andrés Guardado (Real Betis) en Héctor Moreno (AS Roma) twee spelers van naam zijn vertrokken, is het voor PSV zaak om de groep te versterken. Dat vindt Cocu ook. "Als het Europees gaat zoals wij willen, krijgen we tot aan de winter een heel druk schema. Daar moet je wel de selectie naar hebben", zegt de trainer in De Telegraaf.

"Kwaliteit is in de zoektocht naar nieuwe spelers het allerbelangrijkste, maar ook ervaring is iets wat we meenemen. We moeten naar het totaalplaatje kijken", aldus Cocu, die ook wil dat er leiders opstaan in de huidige groep en in het kader hiervan ook kijkt naar Davy Pröpper. "Als er verschuivingen in de selectie zijn, moeten andere spelers hun verantwoordelijkheid nemen. Als je weet hoe de selectie eruit gaat zien, kan je dat pas echt inschatten. Een nieuwe kerngroep spelers, die de norm van de selectie moet bewaken. Daar hoort Davy zeker bij." Pröpper is het daar zelf wel mee eens. "Tja, ik ben op 25-jarige leeftijd een van de oudste spelers. Ik denk wel dat ik een nieuwe status krijg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen