Castro legt uit: "Ze zochten een heel ander type dan ik ben"

10 juli 2017, 15:51

Dat dingen in de voetballerij snel kunnen veranderen, daar kan Bram Castro een woordje over meepraten. Terwijl de 34-jarige keeper vorige week nog zo goed als zeker de overstap naar AA Gent zou maken, staat hij nu 'gewoon' weer op het veld bij Heracles Almelo. Op het digitale thuis van de Heraclieden geeft Castro tekst en uitleg. Waarom is zijn transfer naar de Belgische club afgeketst?

"De donderdag voor de eerste training kreeg ik het bericht dat AA Gent mij wilde overnemen", zo begint Castro zijn verhaal op de clubwebsite. "Op zaterdagavond waren de clubs akkoord. Zondag volgde het afscheid van de groep en de club en heb ik mijn spullen gepakt. Maandag heb ik met AA Gent gesproken over de laatste details van de overgang. Toen ging het mis. Zij bleken een totaal ander type doelman te zoeken dan ik ben. De meningsverschillen lagen daardoor zover uit elkaar dat het beter was om niet de samenwerking aan te gaan", verklaart de ervaren doelman.

Castro gaat nog iets dieper in op het afketsen van de overeenkomst. "Ik ben een rustige keeper die geen gekke dingen doet en gewoon zijn mannetje staat. Zij zochten een keeper van het tegenovergestelde soort. Dat is raar, gezien de moeite die door hen genomen is en de overeenkomst die gesloten werd met Heracles Almelo. Ze hadden blijkbaar toch geen goed beeld van wie Bram Castro is", stelt de goalie. "Het ongeloof schoot door mijn hoofd. Het is toch een tik die je krijgt, ook op mijn leeftijd. Toch is het misschien juist mijn leeftijd waardoor ik dit snel achter me kan laten en gewoon lekker aan het seizoen kan starten."

"Dat het mis is gelopen, is blijkbaar de voetbalwereld", concludeert Castro verder. Mede daarom weet hij dat het zomaar weer kan veranderen. "Mijn contract hier bij Heracles Almelo loopt nog een jaar door. Ik ga er ook van uit hier die tijd te voetballen. Maar goed, het blijft voetbal. Daar is de afgelopen week het voorbeeld van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen