Groningen heeft beet: Veldwijk wordt gepresenteerd

12 juli 2017, 12:40

Lars Veldwijk keert definitief terug in de Eredivise. Niet bij Vitesse en ADO Den Haag, de clubs die ook interesse hadden in de 25-jarige spits, maar bij FC Groningen. Woensdagmiddag wordt de goaltjesdief officieel gepresenteerd in het Noordlease Stadion, zo is door de club bevestigd.

Hoewel het nog niet helemaal duidelijk is wat de precieze voorwaarden in het contract van Veldwijk zullen zijn, is het al wel duidelijk dat de transfer rond is. De spits komt over van het Belgische KV Kortrijk, dat hem het afgelopen half jaar uitleende aan Aalesund FK. Coach Ernest Faber en de nieuwe technisch manager Ron Jans brachten vorige week een bezoek aan Noorwegen om met Veldwijk te praten.

Jans kent Veldwijk van zijn periode als coach van PEC Zwolle, de club waar de spits twee seizoenen geleden veertien goals maakte in de Eredivisie. Het aanspeelpunt heeft ook een verleden bij FC Volendam, FC Utrecht, FC Dordrecht, Excelsior en Nottingham Forest. De zoon van een Zuid-Afrikaanse vader speelde één interland voor Zuid-Afrika.

Groningen beschikt momenteel in de aanval ook over Mimoun Mahi, Tom van Weert en Oussama Idrissi, maar het heeft er alle schijn van dat Mahi nog zal vertrekken. Bryan Linssen ging ook al weg, naar Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen