Bemachtigt Oranje onder 19 een historische finaleplek?

12 juli 2017, 14:26

In de leeftijdscategorie onder 19 was het maar liefst 22 jaar geleden dat Nederland een plek in de halve finale wist te bemachtigen. Een finaleplaats is zelfs nog nooit eerder voorgekomen, en dus kan de ploeg van coach Maarten Stekelenburg vandaag (woensdag) historie schrijven.

Door in een poule met Duitsland, Engeland en Bulgarije als tweede te eindigen, plaatsten de jonge leeuwen zich voor de halve finale. Hierin treft het vandaag om 15.00 uur Portugal, dat in de andere poule als eerste eindigde. Ondanks dat naar verluidt meer dan twintig spelers zich hadden afgemeld met blessures en clubverplichtingen, kan het toernooi dat in Georgië gehouden wordt een hele speciale worden voor de jongelingen.

Met spelers als Justin Kluivert, Matthijs de Ligt en Giovanni Troupée als afwezigen, was het flink puzzelen voor oud Almere City-coach Maarten Stekelenburg. Desondanks is er een hecht team ontstaan, dat met onder anderen Feyenoord-doelman Justin Bijlow, Ajax-middenvelder Dani de Wit en Joël Piroe van PSV in de spits nog genoeg talent in de selectie heeft. Of laatstgenoemde kan meedoen is nog afwachten, omdat de jonge aanvaller in de wedstrijd tegen Engeland al vroeg uitviel met een hoofdblessure.

Vanaf 14:30 is de halve finale live te volgen op FCUpdate.nl!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen