Ten Hag: "Duels als deze van groot belang voor spelers"

12 juli 2017, 23:43

Waar de andere eredivisieclubs nog volop in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zitten, gaat het morgen (donderdag) voor FC Utrecht al om het 'echie'. De formatie uit de Domstad heeft dan op Malta de eerste ontmoeting met Valletta FC in de tweede voorronde van de Europa League.

"We hadden 2,5 week om ons op deze partij voor te bereiden en we wisten dat die periode kort was. We hebben geprobeerd zo optimaal mogelijk naar het duel met Valletta FC toe te werken", zegt coach Erik ten Hag op de clubwebsite. "We hebben ons goed ingelezen en weten wat we van Valletta FC kunnen verwachten." Ten Hag kan niet beschikken over Ramon Leeuwin en aanwinst Cyriel Dessers. "We hebben wat zaken op te lossen en hebben een brede selectie", aldus Ten Hag.

Hoe zit het met de spanning in de selectie? "We hebben de nodige spelers in de gelederen met Europese ervaring en ook wat jongens die het nog niet meemaakten. We hebben ten aanzien van het Nederlandse voetbal en de punten die in dit toernooi voor de ranking te verdienen zijn een verantwoordelijkheid en die moeten we nemen. Wedstrijden als deze spelen is van groot belang voor spelers", weet Ten Hag. "Van deze ervaringen en dit soort wedstrijden word je beter. Hoe meer van deze partijen, des te beter. Dat neem je mee in je voetbalbagage. Het gaat morgen om het belang van ieder individu, van de club, van de supporters en het Nederlandse totale voetbal. We hebben een job te doen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen