Nouri heeft ernstige hersenschade: kans op herstel nihil

13 juli 2017, 12:52   Bijgewerkt: 13 juli 2017, 21:01

Abdelhak Nouri heeft ernstige, én blijvende hersenschade opgelopen. Ajax heeft dat donderdagmiddag naar buiten gebracht. Een groot deel van zijn hersenen functioneert niet meer, is gebleken uit onderzoeken naar de hersenfuncties van de Ajacied. De kans op herstel van cruciale hersenfuncties is nihil, meldt Ajax.

De twintigjarige middenvelder is de afgelopen dagen onderzocht op de intensive care van het ziekenhuis in Innsbruck. De hersenschade is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van te weinig zuurstoftoevoer naar de hersenen, nadat Nouri in elkaar zakte tijdens het oefenduel van zaterdag met Werder Bremen. Nouri is medisch vrijgegeven voor vervoer. Het is de bedoeling dat hij op korte termijn naar het ziekenhuis in Amsterdam wordt gebracht.

"Dit is het slechtst denkbare bericht. Het is verschrikkelijk", reageert directeur Edwin van der Sar op de website van Ajax. "Wij voelen enorm mee met zijn ouders, zijn broers en zussen en zijn overige naasten. Voor hen is dit leed niet te beschrijven. De klap is hier bij Ajax ook keihard aangekomen, al wisten we dat we ook rekening moesten houden met dit scenario."

Van der Sar vervolgt: "Het waren onzekere dagen, waarbij ontzettend veel mensen op verschillende manieren hebben meegeleefd met zijn situatie. Dat wordt enorm gewaardeerd. Ik heb ook gemerkt dat de hele club er sinds zaterdag mee bezig is. Abdelhak is zo'n groot talent, maar helaas zullen we nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd."

De familie heeft via Ajax laten weten dat zij nog hoop hebben. Zij vragen om niet te stoppen met de smeekgebeden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen