Ajax, PSV en Utrecht in afwachting van Europese loting

14 juli 2017, 08:41

Ajax, PSV en FC Utrecht zitten vanmiddag (vrijdag), terwijl de gedachten uiteraard nog meer bij Abdelhak Nouri zijn, in de koker bij de loting voor de derde voorronde van de Champions League en de Europa League. Voor Utrecht geldt natuurlijk nog wel dat het op donderdag 20 juli moet afrekenen met FC Valletta, dat de Domstedelingen gisteren in Malta op een doelpuntloos gelijkspel hield.

Champions League

Ajax, dat vorig seizoen naast directe toegang tot de poulefase van de Champions League greep in de Europa League-finale tegen Manchester United (0-2), weet welke tegenstanders het kan treffen in het miljardenbal. Er zijn vijf ongeplaatste opponenten die het geplaatste Ajax kan ontmoeten: Steaua Boekarest, Young Boys Bern, OGC Nice, Istanbul Basaksehir en AEK Athene. Steaua en Young Boys werden tweede in respectievelijk Roemenië en Zwitserland, OGC Nice eindigde als derde in de Ligue 1 en Istanbul Basaksehir sloot de Turkse Süper Lig knap af als nummer twee. AEK Athene is de nummer twee van de Griekse Super League. De speeldata in de derde voorrronde van de Champions League zijn 25 en 26 juli en 1 en 2 augustus.

Naast Ajax zijn Dynamo Kiev, Viktoria Plzen, CSKA Moskou en Club Brugge geplaatst bij de loting. Als Ajax de derde CL-voorronde overleeft, dan komt het op 15 of 16 augustus en 22 of 23 augustus in actie in de play-offs. Sporting CP en 1899 Hoffenheim zijn in dat stadium mogelijke tegenstanders, maar Viktoria Plzen, CSKA Moskou en Club Brugge lijken op basis van hun coëfficiëntenscore ook favoriet te zijn om in de ongeplaatste hoek te komen bij de play-offs van de CL. Ajax mijdt in ieder geval clubs als Sevilla, Napoli en Liverpool, omdat deze ook geplaatst zullen zijn bij de loting. De Amsterdammers moeten dus wel eerst de derde voorronde overleven. Als Ajax het hoofdtoernooi haalt, dan lijkt het in pot 3 terecht te komen. Feyenoord zit in pot 4.

De loting voor de derde voorronde van de Champions League begint om 12.00 uur.

Europa League

Play-offwinnaar Utrecht is nog actief in de tweede voorronde van de Europa League, waarin het volgende week donderdag dus de return tegen Valletta speelt in Waalwijk. PSV stroomt sowieso in de derde voorronde van de EL in en geniet bij de loting een beschermde status. Dat geldt niet voor FC Utrecht. De wedstrijden in de derde voorronde van het toernooi staan gepland voor 27 juli en 3 augustus. Bekerwinnaar Vitesse is al zeker van de groepsfase van de Europa League en zit bij de loting hiervoor in pot 4, wat inhoudt dat het rekening moet houden met een lastige poule.

Om 13.00 uur start de loting voor de derde voorronde van de Europa Leauge.

 Beide lotingen zijn in een liveblog te volgen via FCUpdate.nl.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen