Burgemeester geschokt: "In heel Amsterdam veel verdriet"

15 juli 2017, 09:55

Ook Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, is zeer geschokt door het slechte nieuws over Abdelhak Nouri dat donderdag naar buiten kwam. Dat de middenvelder zware en blijvende hersenschade heeft opgelopen, is volgens de burgemeester een dreun voor de hele stad.

?Dat zegt Van der Laan in gesprek met AT5. "Het was niet alleen een weergaloos talent, die heb je vaker natuurlijk, maar was ook een heel leuk ventje. Een leuk gassie, op z'n Amsterdams", zegt Van der Laan. "Ik had hetzelfde als iedereen, we hadden gehoopt dat het bij hem zou herstellen. Iedereen is totaal van de kaart, dat het bij deze gast niet gelukt is. Je merkte echt in heel Amsterdam heel veel verdriet, mensen reageren geschokt, ook mensen die niets met voetbal hebben. Kennelijk raakt hij dan een gevoelige snaar, ook buiten Amsterdam, dat vind ik ook mooi."

Van de Laan vond Nouri een speciale voetballer. "Ik heb hem zien voetballen en ik hoorde bij degene die zei: hij is wel echt een categorie apart. Niet dat ik een kenner ben. De zachtheid waarmee hij de bal raakt, hij kan niet alleen de bal een goede richting geven, hij kan ook de bal de goede snelheid geven. Dat is een fantastische combinatie. Hij ziet het. Hij heeft ogen in zijn achterhoofd. Ik hoor bij diegenen die zeggen: fijn dat hij nog bij Ajax was om dat ook te leren, maar hij was een hele grote geworden."

Overigens heeft de burgemeester inmiddels contact gehad met de familie van Nouri. "Ja, via Ajax heb ik contact gehad en ik ga ook heel snel bij hen op bezoek. Dit is zo iets afgrijselijks dat ze nu meemaken. En ik heb begrepen dat de familie de hoop nog niet wil opgeven, dus we moeten ook meedoen met die hoop, hoe moeilijk het ook is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen