PSV neemt na twee dagen alweer afscheid van eSporter

16 juli 2017, 13:58

PSV heeft het contract van eSporter Tony Kok alweer verscheurd. Hij is amper twee dagen in dienst geweest van de Eindhovenaren. PSV meldt dat de 22-jarige Kok en zijn management tekort zijn geschoten in het delen van informatie over het verleden van de gamer.

Kok werd vrijdag gepresenteerd als nieuwe eSporter van PSV, en wam daarna zijn Twitter-verleden boven water. Aan het Eindhovens Dagblad heeft PSV laten weten dat zijn Ajax-verleden geen enkele rol speelde. Het gaat om zijn vroegere taalgebruik. Uit oude tweets bleek dat Kok Ajax-fan is. Rond een duel met PSV tweette hij onder andere "alle boeren zijn homo". "Vanzelfsprekend hebben we een antecedentenonderzoek gedaan", zegt Guus Pennings, manager Marketing & Media van PSV, op het clubkanaal.

Volgens PSV staat het gedrag van Kok in het verleden dermate ver van de kernwaarden, dat voor de Brabanders een vervolg van de samenwerking onmogelijk is. "Om een goed beeld van iemand te krijgen - ook wat betreft online gedrag - is het echter noodzakelijk dat de andere partij volledig open kaart speelt. En dat is niet het geval geweest. Wij betreuren dat. Het is een vervelende ervaring op het speelveld van E-sports, maar daarom ook direct een wijze les."

PSV zal op zoek gaan naar een vervanger van Kok om de vrijgekomen vacature in te vullen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen