Nooij en Nouri geëerd bij EK-opener: "Was heftige week"

16 juli 2017, 21:31

Tijdens de openingswedstrijd op het EK 2017 voor vrouwen, het duel dat Nederland dankzij een goal van Shanice van de Sanden met 1-0 van Noorwegen won, vond er twee keer een eerbetoon plaats. Met 32 en 34 minuten op de klok werden respectievelijk Sylvia Nooij en Abdelhak Nouri geëerd met een applaus. Het nieuws over de twee heeft in de Oranje-selectie veel impact gehad.

FCUpdate.nl sprak net de 1-0 zege op de Noren met de uitblinkende Groenen over de minuten applaus waarmee Nooij en Nouri geëerd werden. Nooij, oud-international van de Oranje Leeuwinnen, overleed vorige week op 32-jarige leeftijd na een epileptische aanval, terwijl Nouri met ernstige en blijvende hersenschade kampt na zijn hartstilstand tijdens de oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen. "Het is een moeilijke week geweest", aldus Groenen.

De middenveldster kreeg het dubbele eerbetoon mee in het veld. "Ik hoorde iedereen klappen, al kan je er in het veld natuurlijk niet helemaal in op gaan. Toch was ik niet alleen op de bal gericht, ik dacht ook wel aan Nouri en Nooij", stelt Groenen. "Het was een heftige en moeilijke week, vanwege die twee nieuwsberichten. Het is wel knap dat we de emoties omgezet hebben in een goede wedstrijd. Ik ben er trots op dat we nog zo hebben kunnen presteren", doelt de speelster van 1. FFC Frankfurt op de 1-0 zege op Noorwegen.

Oranje-aanvoerster Mandy van den Berg kreeg er tijdens de wedstrijd niet veel van mee, maar wist dat het eerbetoon aan Nooij en Nouri zou gebeuren. "Het is fantastisch dat zij op deze manier geëerd worden. Dat hebben ze verdiend", stelt de verdedigster.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen