Klaassen over Nouri: "Op die momenten wil je erbij zijn"

19 juli 2017, 22:40

Davy Klaassen vertrok deze zomer bij Ajax en vernam in Engeland dat Abdelhak Nouri tijdens een oefenwedstrijd met Werder Bremen in elkaar was gezakt. Het nieuws over de hersenschade van de middenvelder dat enkele dagen erna volgde kwam ook bij de oud-aanvoerder van Ajax keihard aan.

Klaassen werd die bewuste zaterdag via Twitter en Whatsapp op de hoogte gehouden van het nieuws over Nouri. "Ik zat thuis bij Maarten Stekelenburg te kijken, maar was al op het vliegveld toen ik op Twitter las dat Nouri in elkaar was gezakt. 'Hij ligt al een kwartier op de grond...', appte Maarten. Vlak voor het opstijgen, kwam het bericht dat Appie stabiel en buiten levensgevaar was. Dat is goed. Lekker, dacht ik", herinnert Klaassen zich in gesprek met Ajax Life.

Een paar dagen later volgde het droevige nieuws. "Ik heb Appie's broer gesproken, wat moet je zeggen? Ik probeer te helpen door een bericht te sturen en te laten weten dat ik meeleef, maar je kunt niet zo veel. Ik vind het lastig, ja, dat ik er niet kan zijn. Ik ben dan weg, maar op dit soort momenten wil je erbij zijn. Ik wil veel meer doen dan ik kan", zegt de middenvelder, die goede herinneringen heeft aan Nouri. "Hij was van plan om te vlammen, vertelde-ie een paar weken geleden nog. Het is echt een leuke jongen, ik heb het er moeilijk mee."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen