Wiegman houdt tegen Denen vast aan zelfde basiself

20 juli 2017, 19:29   Bijgewerkt: 20 juli 2017, 20:46

Sarina Wiegman had na de 1-0 overwinning op Noorwegen niet echt een reden om wisselingen te gaan doorvoeren in de basisploeg en dat heeft de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen dan ook niet gedaan. Dezelfde elf namen als tegen de Noren staan aan de aftrap in de tweede groepswedstrijd, tegen Denemarken. Dit duel wordt op deze donderdag om 20.45 uur afgetrapt op Het Kasteel van Sparta Rotterdam.

Er zal in het Nederlandse kamp nog euforie heersen na de knappe en meer dan verdiende zege op Noorwegen, maar vier dagen na de gewonnen openingswedstrijd moet de equipe van Wiegman weer aan de bak. Dat doen de Oranje-dames dus met dezelfde opstelling. Met name Kika van Es, Jackie Groenen, Lieke Martens en Shanice van de Sanden zullen na hun optreden tegen Noorwegen vol vertrouwen zijn, al was de winst een echte teamprestatie.

Denemarken, dat zich als runner-up van haar groep kwalificeerde voor het EK, is een taaie tegenstander. De Scandinaviërs kregen in de kwalificaties slechts één doelpuntje tegen. Nederland won wel de laatste vier interlands tegen de Denen, waaronder een duel op het EK 2009 (1-2). Bij Denemarken is Pernille Harder, een 24-jarige aanvalster van VfL Wolfsburg, de grootste naam.

Opstellingen

Nederland: Van Veenendaal; Van Lunteren, Dekker, Van den Berg, Van Es; Groenen, Van de Donk, Spitse; Van de Sanden, Miedema, Martens.

Denemarken: Petersen; Nielsen, Boye Sørensen, Jans, Sandvej; Troelsgaard, Jensen, Christiansen, Veje; Harder, Nadim.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen