Lukaku en Rashford helpen United aan zege op City

21 juli 2017, 07:50

De eerste Manchester derby is een prooi geworden voor Manchester United. De ploeg van José Mourinho was donderdagnacht (Nederlandse tijd) in een oefenwedstrijd met 2-0 te sterk voor Manchester City. Romelu Lukaku en Marcus Rashford hielpen hun werkgever in het Amerikaanse Houston aan de overwinning.

Voor Lukaku betekende het zijn tweede doelpunt in dienst van United. Eerder deze week scoorde de Belgische spits ook tegen Real Salt Lake. In de eerste helft tegen The Citizens schoot Lukaku vanuit een moeilijke hoek raak nadat hij doelman Ederson had geklopt. Nog voor rust verdubbelde Rashford de voorsprong. Op aangeven van Henrikh Mkhitaryan maakte de Engelsman de tweede voor de Europa League-winnaar.

Het duel werd gespeeld in het kader van de International Champions Cup, een 'toernooi' dat gespeeld wordt in de Verenigde Staten en Azië. Echter is van een echte rangschikking geen sprake, omdat sommige clubs maar een keer in actie komen.