Voormalig Ajax-talent De Wit: "Nieuws Nouri komt hard binnen"

22 juli 2017, 11:24

Het trieste nieuws over Abdelhak Nouri kwam vorige week extra hard binnen bij Rob de Wit. De inmiddels 53-jarige oud-profspeler was net als Nouri een groot talent bij Ajax, totdat op 22-jarige leeftijd het noodlot toesloeg bij de linksbuiten. Een hersenbloeding leidde het einde van zijn carrière in, waardoor hij overeenkomsten ziet met de situatie van Nouri.

"Toen de gevolgen duidelijk werden, moest ik slikken. Dit raakt mij. Ik wens Nouri en zijn familie veel sterkte", zegt De Wit in een interview met het Algemeen Dagblad. "Het nieuws van Nouri komt hard binnen. Mijn gedachten gingen gelijk terug naar mijn eigen situatie. Mijn familie beleeft alles opnieuw. Ik weet ook hoe moeilijk ze het binnen de club hebben."

Op 22-jarige leeftijd kreeg De Wit een hersenbloeding. Hij werkte daarna hard om terug te keren, maar haalde nooit meer zijn oude niveau. Hij belandde zelfs in een rolstoel. "Na een maand was de situatie dramatisch. Ik praatte moeilijk, had geen smaak meer, kon niet meer lopen", zegt De Wit, die ondanks het mislopen van een 'normale' voetballoopbaan de draad nog goed heeft opgepakt.

Dat gunt hij Nouri ook, al beseft hij hoe de situatie van Appie momenteel is. "Ik ben geen dokter, maar blijft hoop houden. Ik was ook afgeschreven. Ze dachten dat ik een kasplantje zou worden. Toch herstelde ik voor 95 procent. In deze tijd is de steun van familie en vrienden belangrijk. Het scheelt dat Nouri bij een club als Ajax zit. Zij hebben mij toen ook fantastisch geholpen.''

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen