Miedema bewaart de goals nog: "Maak me geen zorgen"

22 juli 2017, 11:57

Vivianne Miedema en eindtoernooien, het is tot dusver nog geen heel gelukkig huwelijk. De pas net 21 jaar geworden spits maakte maar liefst 41 goals in 53 interlands, maar op het allerhoogste podium wil het nog niet echt vlotten. In vier WK-duels en twee EK-wedstrijden was het nog geen enkele keer prijs. Dat komt nog wel, verzekert de speelster.

Miedema was in de poulewedstrijden tegen Noorwegen (1-0 winst) en Denemarken (1-0 winst) meermaals dicht bij een doelpunt, maar wist het net niet te vinden. "Ik bewaar de doelpunten voor het duel met België en de wedstrijd daarna", zegt de spits van Arsenal zelfverzekerd tegen FCUpdate.nl. Het duel met de zuiderburen wordt maandag in Tilburg gespeeld, daarna volgt eventueel een kwartfinale. Als de Oranje Leeuwinnen minimaal een puntje pakken tegen de Belgen, dan is plaatsing voor de volgende ronde een feit. "Je moet wat geluk hebben met wie je tegenkomt, maar we kunnen heel ver komen."

"Maar het komt wel goed met de doelpunten", stelt Miedema, die zich ondanks het uitblijven van een EK-goal goed voelt. "Ik voel me gewoon lekker en ben ook erg fit. Ik houd de ballen steeds goed vast, ook tegen Denemarken. De eindpass is ook belangrijk. De doelpunten gaan vanzelf wel komen, ik maak me er niet te veel zorgen over", aldus de nummer twee op de all-time topscorerslijst van de Oranje-dames. Alleen Manon Melis (59 stuks) maakte er meer dan de huidige nummer negen van de Nederland-dames.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen