Blunder helpt Anderlecht in zadel naar supercupwinst

22 juli 2017, 22:30

Ondanks een achterstand bij rust heeft Anderlecht de eerste prijs van het nieuwe seizoen te pakken. De regerend kampioen van België won zaterdag de nationale supercup, door bekerhouder Zulte Waregem in het eigen Stade Constant Vanden Stock in Brussel met 2-1 te verslaan.

Zulte Waregem kwam in de derde minuut nog wel op voorsprong. Voormalig eredivisiespeler Davy de Fauw kopte de bal in het doel na een voorzet van Nill de Pauw. In het eerste kwartier van de tweede helft kantelde Anderlecht de score tot 2-1 in haar voordeel, maar kreeg daarbij wel hulp van Zulte Waregem.

In de eerste minuut na de pauze dacht Zulte Waregem-keeper Louis Bostyn met een sliding een corner te voorkomen, maar de bal eindigde na zijn actie in de voeten van Sofiane Hanni. Voor de Algerijn was het vervolgens een koud kunstje om de 1-1 in het lege doel te schieten. Adrien Trebel kopte Anderlecht in de 59ste minuut naar de winst.