Man City winkelt in Madrid: Danilo tekent voor vijf jaar

23 juli 2017, 10:14

Manchester City en Real Madrid hebben zaken met elkaar gedaan op de transfermarkt. De Engelse club heeft Danilo overgenomen van de Champions League-houder, zo maken beide clubs bekend. De 26-jarige Braziliaan heeft voor vijf seizoenen getekend in het Etihad Stadium. Naar verluidt is er 29,5 miljoen euro gemoeid met de transfer.

Danilo moet nog even wachten op een Engelse werkvergunning, maar voegt zich al wel bij zijn nieuwe ploeggenoten in de Verenigde Staten. De rechtsback begon zijn carrière bij América Mineiro, waar hij in 2010 werd opgepikt door Santos. Na twee succesvolle jaren bij de Braziliaanse topclub, waar Neymar en Alex Sandro toen ook speelden, maakte Danilo de overstap naar Europa. FC Porto legde de vleugelverdediger vast. Daar maakte de flankbestrijker naam, waardoor Real Madrid hem in de zomer van 2015 voor 31,5 miljoen euro in huis haalde. Na 55 duels voor De Koninklijke verkast de back dus naar Man City.

Danilo is reeds succesvol medisch gekeurd. "Er hadden veel clubs concrete interesse", zegt de Braziliaanse international. "Ik had echter altijd al de ambitie om onder Pep Guardiola te spelen. Toen ik hoorde dat hij belangstelling in mij had, wilde ik meteen speler van City worden", zegt Danilo.

Bij Manchester City zal Danilo de concurrentie moeten aangaan met Kyle Walker, die deze zomer voor 57 miljoen euro gekocht werd van Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen