Favre op zijn hoede voor Ajax: "Het is een enorme uitdaging"

25 juli 2017, 21:59

Bij Ajax was men niet al te gelukkig toen OGC Nice uit de koker rolde, maar dat geldt andersom ook. Lucien Favre stelt dat de confrontatie met de Amsterdammers een enorme uitdaging gaat worden voor zijn ploeg. De trainer heeft het spel van Ajax dan ook goed geanalyseerd.

Ajax was afgelopen seizoen finalist in de Europa League doordat onder andere Olympique Lyon werd verslagen. Favre stelt dat de Franse competitie sterker is dan de Nederlandse, maar is ook op zijn hoede voor Ajax. "De Eredivisie is een fysieke competitie, hoewel de Franse naar mijn idee één van de sterkste is. Kijk maar naar wat we in Europa hebben gepresteerd met AS Monaco, PSG en Lyon. Daar is de Ligue 1 sterker van geworden."

De speelstijl van Ajax heeft inmiddels geen geheimen meer voor Favre, zo laat hij weten op de persconferentie voorafgaand aan het duel. "De spelers van Ajax rennen veel en zetten goed druk. Ze zijn snel weer gereorganiseerd, dus dat wordt voor ons een enorme uitdaging. Ze staan graag één-op-één en zijn vooral achterin ook erg snel", zegt de trainer, die het knap vindt dat Ajax nog altijd trouw blijft aan dezelfde speelstijl. "Hoewel ze onder Louis van Gaal 3-4-3 speelden, toen met papa Kluivert in de spits."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen