Zweden tegenstander Oranje-vrouwen, ook Duitsland door

25 juli 2017, 22:50   Bijgewerkt: 25 juli 2017, 23:29

Zweden is de tegenstander van de Oranje-vrouwen in de kwartfinales van het EK. Dinsdag ging het land in groep B met 2-3 onderuit tegen het al uitgeschakelde Italië. Omdat Duitsland met 0-2 van Rusland won, eindigt dat land als groepswinnaar.

Zweden keek al na vier minuten tegen een achterstand aan na een doelpunt van Daniela Sabatino. Tien minuten later zorgde Lotta Schelin vanaf de stip weer voor de gelijkmaker. Toch was het opnieuw Italië dat op voorsprong kwam. Enkele minuten voor rust maakte Sabatino haar tweede: 1-2.

Zweden wist weer terug te komen dankzij Stina Blackstenius. Daar had het land echter niet genoeg aan, want om zeker te zijn van groepswinst moest er gewonnen worden. De voorsprong kwam er echter maar niet en in de slotfase kreeg Zweden nog het deksel op de neus. Dankzij Cristiana Girelli werd het 2-3 en pakte het al uitgeschakelde Italië de eerste punten op het EK.

Duitsland

Duitsland eindigt als groepswinnaar in groep B na de misstap van Zweden. In het Galgenwaard werd met 0-2 van Rusland gewonnen. Daarvoor had het land wel twee strafschoppen nodig. De eerste werd gegeven na tien minuten. Babett Peter zette Duitsland vervolgens op voorsprong. Kort na rust verdubbelde Dzenifer Marozsan de score, ook dit gebeurde weer vanaf de stip.