Maradona voor videoref: "Hand of God was wel afgekeurd"

26 juli 2017, 08:23

Diego Maradona juicht de technologische ontwikkelingen in het voetbal toe. De intrede van de videoscheidsrechter beschouwt de Argentijnse legende als een goede zaak. De sport moet zo eerlijk mogelijk zijn, vindt Maradona. Daarom vindt hij ook dat doelpunten als zijn 'Hand of God'-goal op het WK 1986 tegen Engeland afgekeurd moeten worden na het bekijken van de beelden.

"Voetbal moet niet achterlopen", zegt Maradona op de website van de FIFA over de introductie van technologie in het voetbal. "Als je kijkt naar de wijze waarop de technologieën zich ontwikkelen en hoe alle sporten daar gebruik van maken, hoe kunnen we het dan nog links laten liggen?", vraagt Maradona zich af.

"Veel mensen zeiden dat de videoref tijdverspilling zou zijn en dat het voor veel ergernis zou zorgen, maar dat is niet het geval. Het is juist irritant als mensen niet krijgen wat zou verdienen, of wanneer een doelpunt bijvoorbeeld onterecht afgekeurd ziet worden. Technologie brengt transparantie en kwaliteit en zorgt voor een eerlijke en positieve uitkomst voor de ploegen die aanvallen en risico's nemen."

Het doet natuurlijk denken aan het doelpunt dat Maradona maakte op het WK 1986 in Mexico, waarin hij tegen Engeland boven de keeper uitkwam en de bal met zijn hand in het doel tikte. "Natuurlijk denk ik daaraan als ik mijn steun voor de technologie uitspreek. Natuurlijk was die goal niet goedgekeurd als de technologie aanwezig was geweest. Ik zal je nog wat anders vertellen: op het WK 1990 heb ik mijn hand gebruikt om de bal van de lijn te halen tegen de Sovjet-Unie. Gelukkig heeft de scheidsrechter het niet gezien. Toen kon je geen techniek gebruiken, dat is vandaag de dag wel anders."

"Er hebben genoeg momenten plaatsgevonden in de WK-historie waarbij de uitkomst anders zou zijn geweest als er technologie aanwezig was. Het is tijd om dat te veranderen", concludeert Pluisje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen