Spurs dwingen respect af: niet mee in excessief koopgedrag

26 juli 2017, 10:04   Bijgewerkt: 26 juli 2017, 10:35

De Engelse clubs maken het deze zomer nogal bont op de transfermarkt. Er wordt grenzeloos en schaamteloos gesmeten met miljoenen, om de selectie vorm te geven voor het nieuwe seizoen. Waar de topclubs in de Premier League stuk voor stuk flinke duiten in de zak gooien, houdt Tottenham Hotspur tot dusver vast aan het keurkorps van vorig seizoen, waarin de Spurs knap tweede werden. Daarmee dwingen ze respect af.

José Mourinho noemt het voorzichtige transferbeleid van Tottenham Hotspur 'geweldig', als hij zijn zorgen uitspreekt over het feit dat de bedragen voor transfers steeds meer de pan uit rijzen. "Ik denk dat zij tot dusver nul pond hebben uitgegeven, hè?", aldus de Portugees. Dat klopt inderdaad. De Spurs maakten er daarentegen werk van om hun beste spelers te behouden en wisten een heuse polonaise van contractverlengingen te realiseren. Michel Vorm, Hugo Lloris, Harry Kane, Kyle Walker, Jan Vertonghen, Harry Winks, Danny Rose, Dele Alli, Eric Dier, Christian Eriksen, Moussa Dembélé, Kevin Wimmer en Tom Carroll; stuk voor stuk tekenden ze een nieuw contract in Londen.

"Onmogelijk dat het uitkan"

Voorzitter Daniel Levy dwingt weliswaar respect af, maar moet zich ook verdedigen voor het feit dat er nog geen enkele aankoop gepresenteerd werd bij Tottenham. Waar de concurrentie in totaal al meer dan een miljard euro (!) uitgaf op de transfermarkt, is het bij de Spurs dus nog rustig. En dat terwijl Kyle Walker voor 51 miljoen euro verkocht is aan Manchester City. "Het is onze plicht om de club op een juiste manier te leiden", zegt Levy tegen de BBC. "Wat er op dit moment gebeurt... bij sommige dingen is het gewoon onmogelijk dat het uitkan op de lange termijn. Als iemand 200 miljoen euro meer uitgeeft dan er binnenkomt, gaat dat je echt wel een keer achtervolgen. Dat kan je niet blijven doen."

De bekende accountantsorganisatie Deloitte verwacht dat de Premier League-clubs dit seizoen het uitgavenrecord van 1,3 miljard euro gaan verbreken, maar Tottenham doet dus niet mee aan de kooplustigheid. Ook al geeft de club miljoenen uit aan het nieuwe stadion (capaciteit van 61.000 toeschouwers), de Spurs stellen wel een voorbeeld van hoe het óók kan in deze tijd. "Het is een uitdaging. We moeten de juiste balans vinden. Overigens het is zo dat we nog niet in de situatie zijn gekomen dat we een speler wilde kopen, maar dat we zijn komst niet konden veroorloven."

Academie hoog in het vaandel

Een van de andere redenen waarom Tottenham niet snel de portemonnee trekt is dat manager Mauricio Pochettino in de jeugd gelooft. Hij geeft talent doorgaans liever de voorkeur dan het aantrekken van een aanwinst. "De academie is belangrijk, aangezien we met de doorgroei van eigen talent zorgen dat we niet steeds 20 of 30 miljoen pond hoeven uit te geven aan spelers. Het voordeel van jeugdspelers is bovendien dat ze veel affiniteit hebben met de club", aldus Levy.

Door het transferbeleid van Tottenham kregen meerdere talenten dinsdagnacht de kans om zich te laten zien in de oefenwedstrijd tegen AS Roma (2-3 verlies). Spelers als Tashan Oakley-Boothe (17), Cameron Carter-Vickers (19), Anthony Georgiou (20), Kyle Walker-Peters (20) en Josh Onomah (20) mochten opdraven in de wedstrijd waarin Vincent Janssen trefzeker was. "Meerdere spelers krijgen de kans om te spelen, te leren en hun kwaliteiten te laten zien. Ze zijn nog jong en krijgen de tijd om zich in te passen", aldus Pochettino volgens ESPN.

Geld is nog geen succes

Onlangs liet Christian Eriksen ook uit over de voorzichtigheid van Tottenham in deze transferwindow. "Ik denk niet dat je geld hoeft uit te geven om succes te hebben", sprak de Deen tegen ESPN. "Het hangt gewoon van het team af. Bij ons is alleen Kyle Walker vertrokken, dus ik zou niet weten waarom het niet weer goed zou kunnen gaan met onze ploeg. In Engeland heeft men de neiging om te denken dat geld uitgeven altijd succes oplevert. Je moet als club een filosofie en een plan hebben en dat is bij ons het geval. Als je veel nieuwe spelers koopt dan moet je nog aan elkaar wennen. Bij ons hoeft dat niet, dat is een luxesituatie. Iedereen welke taken er zijn en wat we moeten doen", aldus de oud-Ajacied.

[photo,107637,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen