PSV is er klaar voor, maar Lozano heeft nog wel tijd nodig

26 juli 2017, 13:10

Als nummer drie van het afgelopen eredivisieseizoen stroomt PSV dit jaar in de derde voorronde van de Europa League in. Daarin trekken de Eindhovenaren donderdag ten strijde tegen NK Osijek. Eerst komt de Kroatische club langs in Eindhoven, een week later reist PSV af naar Kroatië. Op papier is PSV topfavoriet tegen het bescheiden Osijek, maar coach Phillip Cocu wel niets weten van enig gemakzucht.

"Het wordt zeker geen makkelijk duel. Het is een ploeg met veel kwaliteit", waarschuwt Cocu zijn ploeg op de persconferentie in aanloop naar het heenduel met de nummer vier van Kroatië, die FC Luzern in de tweede EL-voorronde versloeg. "Vaak wordt er over ploegen met een onbekende naam in het voetbal gedacht dat PSV wel even ruim wint. De afgelopen jaren is gebleken dat dat zo niet werkt. Wij mogen absoluut niet met die insteek het veld opgaan. Zeker op technisch vlak is Osijek een goede ploeg. En gezien de vele wisselingen tijdens de eerste wedstrijden in hun competitie, lijken ze op dit moment alles op de Europese wedstrijden te zetten."

Na het trainingskamp in Zwitserland en de oefenwedstrijden tegen RKC Waalwijk (2-0 winst), FC Sion (0-1 winst), AS Monaco (0-0) en Grasshopper Club Zürich (3-1 verlies) heeft Cocu een 'heel goed' gevoel over de staat van zijn selectie. "We zijn ruim drieënhalve week bezig, hebben een fitte groep en hebben een goed oefenprogramma afgewerkt. De grootste uitdaging de afgelopen weken was om naar deze wedstrijd toewerken, zonder dat het team volledig vaststaat. Dat is lastig, maar de jongens hebben dat uitstekend opgepakt. De elf die morgen starten moeten een goede uitgangspositie creëren", zo wordt Cocu geciteerd op de PSV-site.

"Het team is klaar voor deze wedstrijd. Het besef van het belang van deze wedstrijd is er in het team", stelt Cocu verder. Het lijkt erop dat aanwinst Hirving Lozano nog niet in de basis zal starten tegen Osijek. "Lozano is wat later aangesloten. Hij is fit, maar heeft nog wat opbouw en aanpassing nodig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen