Schöne: "Gelijk hard ertegenaan na turbulente weken"

26 juli 2017, 13:44

Lasse Schöne is met zijn gedachten continu bij Abdelhak Nouri, zoals de Deense middenvelder afgelopen week ook al aangaf. De momenten op het grasveld grijpt de routinier van Ajax aan om even zijn zinnen te verzetten. Bovendien moet er gepresteerd worden, aangezien vanavond (woensdag) het eerste duel met OGC Nice (uit) wacht in de derde voorronde van de Champions League.

Het is de eerste officiële wedstrijd van Ajax sinds het treurige nieuws over Nouri en de Europa League-finale tegen Manchester United. "We moeten er gelijk hard tegenaan, tegen Nice moeten we er staan. We hebben moeilijke en turbulente weken achter de rug. Als we het veld op gaan tegen Nice moeten we gefocust zijn op de wedstrijd en dat zijn we ook", zegt Schöne, die zijn 200ste duel voor Ajax gaat spelen, op de clubwebsite over het duel in de Côte d'Azur.

"Vooral met wedstrijden en trainingen kan die knop worden omgezet, want daar ben je wel even mee bezig. Natuurlijk gaan je gedachten daarna gelijk weer terug naar Appie", vertelt Schöne. "We zien ook allemaal zijn 'plekkie' in de kleedkamer. Natuurlijk zijn we daar mee bezig. Dan is het juist fijn dat je tijdens trainingen of wedstrijden even op voetbal gefocust kunt zijn. Dan heb je een doel. En we hebben elkaar."

Met de tegenstander uit Frankrijk kan Ajax haar borst natmaken, weet Schöne. "Nice eindigde vorig jaar als derde. Dat is een geweldige prestatie en ze hebben een heel goed team. Ze zullen ons, denk ik, een beetje het spel laten maken en zelf loeren op de counter. Maar we zullen zien, misschien gooien ze het wel helemaal om", aldus de Deen. "We moeten hier een goed resultaat neerzetten en het volgende week afmaken in de ArenA. Natuurlijk hopen we op de overwinning, maar 1-1 is ook een prima resultaat", weet de 31-jarige Deen. "We groeien per dag. Ik denk dat als we morgen spelen zoals we kunnen, we dat goede resultaat gaan pakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen