Everton wint moeizaam van Slowaken, Zivkovic verliest

27 juli 2017, 23:05

Met Davy Klaassen, Cuco Martina en Maarten Stekelenburg in de basis heeft Everton donderdag het Europese treffen met Ruzomberok weten te winnen. De Engelsen wonnen met slechts 1-0, en zullen volgende week in Slowakije aan de bak moeten. Het Oostende van Richairo Zivkovic, die inviel, verloor het doelpuntrijke duel met Olympique Marseille (4-2). Mitchell Donald won met Rode Ster Belgrado van Sparta Praag (2-0).

Everton stuitte op de stugge defensie van Ruzomberok. Met een aanwezige Klaassen kwam de ploeg van Ronald Koeman er maar moeilijk doorheen. In de tweede helft leken The Toffees ook nog de deksel op de neus te krijgen. De Slowaken waren het dichtste bij een doelpunt, maar Stekelenburg voorkwam dat door een kopbal van Jan Masio via de lat te keren. Laiton Baines zorgde later met een van richting veranderd schot voor het enige doelpunt op Goodison Park.

Olympique Marseille - Oostende

Marseille en het debuterende Oostende maakten er een doelpuntenfestival van, met de Fransen als winnaar. Valerie Germain, deze zomer overgenomen van AS Monaco, was met een hattrick de grote man voor Marseille. Hij nam de 1-0, de 3-1 en 4-2 voor zijn rekening. Morgan Sanson maakte de andere goal voor de thuisploeg. Sebastian Siani (1-1) en Knowledge Musona (3-2) zorgden voor de Belgische doelpunten. Zivkovic speelde een klein half uur mee.

Rode Ster - Sparta Praag

Donald zorgde bij Rode Ster - Sparta Praag voor een Nederlands tintje. Met hem de hele wedstrijd binnen de lijnen bezorgde Rode Ster zich een goede uitgangspositie door met 2-0 te winnen. Bij de Tsjechen deden onder meer voormalig Eredivisie-spelers Marc Janko (FC Twente) en Lukas Marecek (sc Heerenveen) mee.

Overige uitslagen:

Bordeaux - Videoton 2-1

Gent - Altach 1-1

Panathinaikos - Qabala 1-0

Aberdeen - Apollon Limassol 2-1

Dinamo Zagreb - Odd Grenland 2-1

Austria Wien - AEL 0-0

SC Freiburg - NK Domzale 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen