Verrassend: Brama verkast per direct naar Australië

29 juli 2017, 11:17

Donderdag was hij nog een belangrijke spil in de Europa League-voorronde tegen Lech Poznan en vandaag (zaterdag) vertrekt Wout Brama naar Australië. De middenvelder gaat per direct aan de slag bij de Central Coast Mariners, meldt zijn werkgever FC Utrecht via de officiële kanalen. Hij signeert Down Under een verbintenis voor twee seizoenen.

De dertigjarige middenvelder streek afgelopen winter neer bij Utrecht, dat hem destijds overnam van PEC Zwolle. In de Domstad moest hij de vacature van Rico Strieder, die langdurig geblesseerd is, opvullen. Dat ging hem uitstekend af en in totaal speelde hij 21 wedstrijden voor de eredivisionist. Nu gaat hij echter aan de slag bij Central Coast Mariners, dat op het hoogste niveau speelt in Australië.

Trainer Erik ten Hag vindt het vertrek jammer. "Hij heeft zich als een zeer ervaren speler gemanifesteerd binnen ons team en heeft de ploeg met zijn spel en zijn leiderschap een grote dienst bewezen. Wout heeft al enkele jaren een grote wens om een buitenlands avontuur aan te gaan. Hij ging dan ook akkoord met een overstap naar FC Utrecht onder de voorwaarde dat de club mee zou werken aan een transfer, mocht zich zo'n unieke kans voordoen. Nu deze kans voorbij komt, wil Wout deze ook grijpen. FC Utrecht bedankt hem voor zijn bijdrage en inzet de afgelopen maanden en wenst hem veel succes Down Under", besluit de coach.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen