Wiegman trots: "Dit is een droom, maar nu willen we meer"

29 juli 2017, 20:29

Sarina Wiegman kon het kort na het laatste fluitsignaal nog nauwelijks geloven. Na een zeer goede prestatie van de Oranje-vrouwen tegen Zweden in de halve finales van het EK. De bondscoach was enorm trots op haar speelsters en stelt dat Nederland nog tot veel meer in staat is.

"Het gaat best aardig he", begint Wiegman lachend tegenover de NOS. "Ik ben heel tevreden met het resultaat en over het algemeen ook met het spel. We speelden een beetje onrustig, maar dat heeft ook te maken met dat we tegenover een goede tegenstander stonden. Maar iedereen leverde heel veel strijd. Het was echt fantastisch. De sfeer in de stadions is ook zeer goed." Het enige minpuntje was het uitvallen van Stefanie van der Gragt. "Maar ik weet nog niet hoe het met haar gaat", zegt de bondscoach. 

De volgende tegenstander van Nederland wordt Engeland of Frankrijk. Wiegman zegt geen voorkeur te hebben. "Het zijn allebei toplanden dus voor mij maakt het niet uit. We gaan gewoon naar de volgende wedstrijd en gaan er alles aan doen om te winnen", zegt de bondscoach, die denkt dat de goede sfeer in het team ook meehelpt. "Iedereen is er voor elkaar en er wordt goed getraind. Daarnaast hebben we een brede selectie dus kunnen we het goed opvangen wanneer iemand uitvalt."

"Iedereen gaat voor hetzelfde doel en dat is zo mooi om te zien", vervolgt Wiegman, die vol vertrouwen is over het verloop van het toernooi. "Het is al een droom opzich dat we winnen van Zweden, maar nu willen we meer. Kom maar op met die volgende wedstrijd!"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen