Woede in Polen om proefperiode Adu: "Via de media vernomen"

1 augustus 2017, 19:54

Zo'n tien jaar geleden was iedereen ervan overtuigd dat Freddy Adu een van de voetbalgrootheden op aarde zou worden. De Amerikaan brak echter nooit door en is inmiddels bezig aan een lange zwerftocht langs dertien clubs in acht verschillende landen. Zonder succes. Daarom probeert hij nu een contract te verdienen bij Sandecja Nowy Sacz.

De aanvaller is op proef bij de promovendus in de Ekstraklasa, maar daar is niet iedereen binnen de club het mee eens. Trainer Radoslaw Mroczkowski is zelfs boos over de manier waarop alles verloopt. "Het is een grote grap", zegt hij tegen de Poolse website Sportowefakty. "Ik heb in de media kennis genomen van zijn proefperiode."

"Ik heb de technisch directeur gevraagd waarom hij mij niets had gezegd over Adu", vervolgt Mroczkowski. "Hij had alleen een berichtje gestuurd waarin staat 'er komt een speler op proef'. De marketingafdeling wist ervan, het bestuur en verschillende stafleden wisten ervan. Alleen de coach wist niet wie de proefspeler was."

Maar niet alleen over de communicatie is de manager niet te spreken. "Wat is het punt van het contracteren van zo'n speler?", vraagt Mroczkowski zich hardop af. "Het bestuur zegt dat het vanwege marketing reden is, maar dan kunnen we net zo goed Janusz Chomontek (een Poolse freestyle voetballer, red.) aantrekken."

Adu zit al driekwart jaar zonder club nadat zijn contract bij Tampa Bay Rowdies niet verlengd werd. Eerder droeg hij al de shirts van DC United, Real Salt Lake, Benfica, AS Monaco, Belenenses, Aris Saloniki, Rizespor, Philadelphia Union, Bahia, Jagodina, KuPS Kuopio en KuFu-98. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen