Beenhakker benoemd tot bondsridder van de KNVB

2 augustus 2017, 16:18

Leo Beenhakker is woensdag door de KNVB tot bondsridder benoemd, zo meldt de Nederlandse voetbalbond via de officiële website. De Rotterdammer, die vandaag zijn 75ste verjaardag viert, kreeg zijn onderscheiding tijdens de jaarlijkse G-voetbaldag in Barendrecht.

"Er zijn in ons Nederlandse voetbal niet zo heel veel trainers die van meerdere landen, waaronder Oranje, bondscoach waren", zo licht de KNVB toe. "Die voor meerdere landen met het A-elftal aan een eindtoernooi deelnamen. Die als hoofdcoach de thuiskleedkamers van Ajax, Feyenoord en Real Madrid van binnen zagen. Die landskampioen werden met die clubs en met Real dus drie keer maar liefst. Leo, net 75, deed het allemaal."

"Maar Beenhakkers carrière toont hem in meerdere gedaanten. Hij was niet alleen hoofdtrainer, ook technisch directeur, commissaris technische zaken, assistent-trainer, jeugdtrainer, technisch adviseur, voorzitter van zijn vakbond CBV. Ruimschoots voldoende om bondsridder te worden", zo valt er te lezen. Beenhakker was vijftig jaar werkzaam in het voetbal. In 2015 nam hij als bestuurslid van Sparta Rotterdam afscheid.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen