Cocu vol vertrouwen: "Wij gaan ons gewoon plaatsen"

2 augustus 2017, 19:47

Phillip Cocu heeft er alle vertrouwen in dat PSV ondanks de eerdere 1-0 nederlaag tegen NK Osijek gewoon doorgaat in de Europa League. De trainer van de Eindhovenaren stelt dat PSV verplicht is om zich te plaatsen voor het toernooi en verwacht dat dat ook zal gebeuren.

PSV moet in Kroatië niet alleen afrekenen met Osijek, maar heeft ook in de temperatuur een tegenstander. Het wordt donderdag namelijk tussen de 33 en 37 graden in het land. Volgens Cocu is zijn selectie voorbereid op de omstandigheden. "Omgaan met de omstandigheden begint eigenlijk al op het moment dat je aankomt. De temperatuur speelt daar natuurlijk een rol in, maar wij hebben ons daarin in alle opzichten goed voorbereid: voldoende drinken mee, koelvesten, ga maar door. We hebben er alles aan gedaan om donderdag optimaal te kunnen spelen", zegt hij op de website van de Eindhovenaren. 

"Wij gaan ons plaatsen, dat moet gewoon gebeuren", vervolgt Cocu, die stelt dat zijn ploeg heel wat beter voor de dag moet komen dan een week eerder. "Osijek ziet dit als één van de grootste wedstrijden in hun bestaan. Zo zouden wij er eigenlijk ook in moeten staan. Wij zijn de favoriet, moeten met overtuiging en geloof de wedstrijd ingaan. Vorige week was zeker niet onze beste wedstrijd, maar er zit meer in de ploeg."

Volgens de trainer heeft PSV in ieder geval geleerd van de zeperd in eigen huis en weet de ploeg donderdag waar het beter kan. "Wij moeten bijvoorbeeld heel zuiver, met de juiste snelheid onze spelers inspelen om een tegenstander die het veld klein houdt, wat ik morgen opnieuw verwacht, de baas te zijn. Dat kunnen we, dat heb ik vaker gezien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen