Zelfde elf Leeuwinnen gaan voor unieke finaleplaats

3 augustus 2017, 19:32

De Nederlandse vrouwenploeg gaat op deze donderdagavond tegen Engeland voor haar eerste finaleplaats op een eindronde ooit en doet dat met dezelfde namen aan de aftrap als in de halve finale tegen Zweden (2-0 winst). Om 20.45 uur wordt er afgetrapt in de Grolsch Veste, waar zich met circa 30.000 toeschouwers de drukbezochtste Nederlandse vrouwenwedstrijd ooit afspeelt.

Bondscoach Sarina Wiegman moest even vrezen dat Stefanie van der Gragt de clash tussen de Leeuwinnen en de Lionesses aan zich voorbij moest laten gaan wegens een blessure, maar de verdedigster is fit genoeg bevonden om aan de aftrap te verschijnen. Tegen Zweden bleef Van der Gragt na rust achter in de kleedkamer, waardoor Mandy van den Berg mocht opdraven. De aanvoerster van de eerste twee duels zit nu echter weer op de bank.

De Nederlandse vrouwen hebben tot dusver al hun wedstrijden op het EK gewonnen, maar dat geldt ook voor Engeland. Onder aanvoering van spits Jodie Taylor, die al vijfmaal trefzeker was op het toernooi, groeide de ploeg van bondscoach Mark Simpson uit tot de grote favoriet voor de eindzege. Voordelig is wel dat de eerste doelvrouw Karen Bardsley geblesseerd is en dat Jill Scott, die in 2009 de winnende maakte in de halve finale tegen Oranje, geschorst is.

De winnaar van de halve finale in Enschede trekt komende zondag in de eindstrijd ten strijde tegen Denemarken of Oostenrijk. De Oranje-dames wisten de Denen in de groepsfase met 1-0 te verslaan en troffen Oostenrijk nog niet.

Lees hier een voorbeschouwing op de halve finale tussen Nederland en Engeland. De wedstrijd is in een liveblog te volgen via FCUpdate.nl.

Opstellingen

Nederland: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Dekker, Van Es; Groenen, Spitse, Van de Donk; Van de Sanden, Miedema, Martens.

Engeland: Chamberlain, Bronze, Houghton, Bright, Stokes; Moore, Williams, Kirby; Nobbs, Taylor, White.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen